Over Imme

Ik speel graag samen. Als kind speelde ik na drie lessen op de viool met een cello maatje zelfbedachte muziek: creatie en communicatie met klank doe ik nog altijd graag in de vioollessen en ensembles. Ik speelde in orkesten, bands, klassiek, folk, modern, klezmer, jazz. Vormen van samenspel met verschillende ‘spelregels’ die ik graag combineer, zodat er ruimte voor creativiteit is.  Na de schoolmuziek opleiding en vioolstudie in Den Haag en Rotterdam, werkte ik op muziekscholen, in het basisonderwijs en bij schoolbegeleiding organisaties. Blijven leren en ontdekken doe ik in zang en improvisatie lessen, mijn strijkkwartet en de coaching van hoogbegaafde leerlingen.

In mijn werk als ensemble leider en viooldocent geef ik vorm aan meerdere jaarlijkse projecten en creëren we met elkaar unieke muzikale en sociale ervaringen, met interactie met publiek.

Middels het geven van workshops aan muziekdocenten en ouders van muziekleerlingen deel ik  opgedane ervaring en kennis middels een gelijkwaardige uitwisseling over het begeleiden van het muzikale leerproces op een uitdagende, dynamische speelse wijze.

In samenspel en vioolspelen bied ik leerlingen de uitdaging om te ‘leren leren’ en de levendigheid van muziek maken te ervaren.  Ik sluit aan bij de motivatie en leerstijl van leerlingen om zelfstandig, bezield en creatief muziek te maken, middels een solide basis van techniek, verbinding met klank, instrument, lijf, elkaar en een helder inzicht en begrip.

In Arco schrijf ik over muzikale improvisatie en geef voorbeelden van het didactisch proces. Op mijn website is spelmateriaal te bestellen: downloads samenspel en improvisatie muziek .