Over Imme

Imme kreeg haar eerste lessen op de muziekschool bij Willem Damsteegt. Vervolgens studeerde zij Schoolmuziek op het Koninklijk Conservatorium, met als viooldocenten Hans Scheepers en Jaques Holtman. Op het Rotterdams Conservatorium studeerde zij verder bij Thijs Kramer en speelde in het ensemble moderne muziek van Otto Ketting en in jazzcombo’s o.a van Robert Veen. Zij haalde haar lesbevoegdheid middels het staatsexamen. Zij volgde bijscholingen o.a. bij Hogeschool Utrecht, Hogeschool Helicon en Lichtenberger Institut op gebied van improvisatie, didaktiek, Alexandertechniek, dirigeren, altviool, zang en pedagogiek.

Als violist speelde Imme in Salonduo Pur Sang, Klezmer kwartet Ratatoej, Feestband City and Eastern met Marcel Cuijpers, in een duo met accordeonist Hans vd Maas, muziektheater ensemble Widar,  strijkkwartet Anything Goes, diverse begeleidingsorkesten en een duo met gitariste Dieke de Jong.

Imme werkte 25 jaar op muziekscholen als viool- en ensemble docent en in het (speciaal) basisonderwijs als muziekdocent. Sinds 2013 heeft zij haar eigen vioollespraktijk en coacht het ‘jong HIJ strijkorkest’ en jongeren ensemble ‘Stapel’.

Imme is door haar achtergrond en belangstelling een veelzijdig docent. De lessen zijn een levendig proces in samenspel met de leerling. Veel ervaring heeft Imme opgebouwd met intellectueel of/en muzikaal begaafde kinderen, die in het viool- en samenspel uitdaging vinden in het ‘leren leren’. Aansluitend bij de mogelijkheden en muzikale voorkeuren van de leerling zoekt zij naar een passende aanpak voor bezield en creatief muziek maken, met een solide basis van techniek en theoretisch inzicht.

In Arco, tijdschrift voor docenten van strijkinstrumenten, publiceert zij sinds januari 2016 een serie artikelen over muzikale improvisatie en toont voorbeelden van didaktisch materiaal. Sinds maart 2019 geeft Imme leiding aan een strijk docenten intervisie groep.