Over Imme

Imme kreeg haar eerste lessen op de muziekschool bij Willem Damsteegt. Vervolgens studeerde zij Schoolmuziek op het Koninklijk Conservatorium, met als viooldocenten Hans Scheepers en Jaques Holtman. Op het Rotterdams Conservatorium studeerde zij verder bij Thijs Kramer en speelde in het ensemble moderne muziek van Otto Ketting en in jazzcombo’s van Robert Veen. Zij haalde haar lesbevoegdheid middels het staatsexamen. Zij volgde bijscholingen o.a. bij Hogeschool Utrecht, Hogeschool Helicon en Lichtenberger Institut op gebied van improvisatie, didaktiek, Alexandertechniek, dirigeren, altviool, zang en pedagogiek.

Als violist speelde Imme in Salonduo Pur Sang, Klezmer kwartet Ratatoej, Feestband City and Eastern, in een duo met accordeon, muziektheater ensemble Widar, strijkkwartet Anything Goes, diverse begeleidingsorkesten en een duo met gitaar. In 2019 heeft Imme een eigen strijkkwartet opgericht, dat nu actief is.

Imme werkte 25 jaar op muziekscholen als viool- en ensemble docent en in het (speciaal) basisonderwijs als muziekdocent. Sinds 2013 heeft zij haar eigen vioollespraktijk en coacht het ‘jong HIJ strijkorkest’ en jongeren ensembles.

Imme is door haar achtergrond en belangstelling een veelzijdig docent. De lessen zijn een levendig proces in samenspel met de leerling. Veel ervaring heeft Imme opgebouwd met speciale leervragen. Door in het viool- en samenspel uitdaging te bieden in het ‘leren leren’ en lichaam gewaarwording middels klank. Aansluitend bij de mogelijkheden en muzikale voorkeuren van de leerling zoekt zij naar een passende aanpak voor bezield en creatief muziek maken, met een solide basis van techniek en theoretisch inzicht.

In Arco, tijdschrift voor docenten van strijkinstrumenten, publiceert zij sinds januari 2016 een serie artikelen over muzikale improvisatie en toont voorbeelden van didaktisch materiaal. Dit materiaal is in de webshop op deze site beschikbaar aan het komen. Sinds maart 2019 geeft Imme leiding aan een strijk docenten intervisie groep en geeft muziek coaching aan basisschool leerkrachten.