Over Imme

Ik speel graag samen. Als kind speelde ik na drie lessen op de viool met een cello maatje zelfbedachte muziek, omdat noten lezen nog te lastig was: creatie en communicatie met klank doe ik nog altijd graag in de vioollessen en ensembles. Ik speelde in orkesten en bands, klassiek, folk, modern, klezmer, jazz. Vormen van samenspel met verschillende ‘spelregels’ die ik graag combineer, zodat er ruimte voor creativiteit is.  Na de schoolmuziek opleiding en vioolstudie in Den Haag en Rotterdam, werkte ik op muziekscholen, het basisonderwijs en schoolbegeleiding organisaties. Blijven leren en ontdekken doe ik in zang en improvisatie lessen, mijn strijkkwartet en de Novilo opleiding voor coaching van hoogbegaafde leerlingen.

In mijn huidige werk als ensembleleider en viooldocent geef ik vorm aan meerdere jaarlijkse projecten en creëren we met elkaar unieke muzikale en sociale ervaringen. Muziek werkt!

In samenspel en vioolspelen bied ik leerlingen de uitdaging om te ‘leren leren’ en de levendigheid van muziek maken te ervaren.  Ik sluit aan bij de motivatie en leerstijl van leerlingen om zelfstandig, bezield en creatief muziek te maken, middels een solide basis van techniek, verbinding met klank, instrument, jezelf, elkaar en een helder inzicht en begrip.

In Arco schrijf ik over muzikale improvisatie en geef voorbeelden van het didactisch proces. Op mijn website is spelmateriaal te bestellen: downloads samenspel en improvisatie muziek .