Over Imme

Imme begon met vioolspelen bij Willem Damsteegt op de muziekschool. Vervolgens studeerde zij Schoolmuziek op het Koninklijk Conservatorium, met als viooldocenten Hans Scheepers en Jaques Holtman. Op het Rotterdams Conservatorium studeerde zij viool bij Thijs Kramer en speelde mee in het ensemble moderne muziek en jazzcombo’s. Zij haalde haar lesbevoegdheid middels het staatsexamen. Daarna volgde zij bijscholingen op gebied van improvisatie, didaktiek, alexandertechniek, dirigeren, altviool, zang en pedagogiek.

Als violist speelde Imme o.a. salonmuziek, Klezmer , folk, klassiek, modern, muziektheater en jazz. De laatste jaren speelt zij regelmatig in begeleidingsorkesten en improviseert met stem en viool.

Imme werkte 25 jaar op muziekscholen als viool- en ensemble docent en in het basis onderwijs als muziekdocent. Sinds 2013 heeft zij haar eigen vioolles praktijk en coacht het ‘jong HIJ strijkorkest’ en jongeren ensemble ‘Stapel’.

Imme is door haar achtergrond en belangstelling een veelzijdig docent. De lessen zijn een levendig proces in samenspel met de leerling. Veel ervaring heeft Imme opgebouwd met intellectueel of/en muzikaal begaafde kinderen, die in het viool- en samen-spel uitdaging vinden in het ‘leren leren’. Uitgaande van de mogelijkheden en muzikale voorkeuren van de leerling, zoekt zij met de leerling naar een weg van bezield en creatief muziek maken met een stevige basis.

In Arco, tijdschrift voor docenten van strijkinstrumenten, publiceert zij sinds januari 2016 een serie artikelen over muzikale improvisatie en toont voorbeelden van didaktisch materiaal voor beginnende en gevorderde violisten. Zij werkt momenteel aan een verzameling ‘liedjes door het jaar heen’, voor beginnende violisten om te zingen en te spelen.