Vioolles voor kinderen

De lessen zijn speels en afwisselend passend bij de leeftijd en interesse van kinderen. We zingen liedjes, klappen ritmes en leren de basistechniek op de viool. De lestijd is 30 minuten voor beginnende en 45 minuten voor enigszins gevorderde leerlingen. Vanaf 5 jaar kan je bij mij terecht.

De docent sluit aan bij hoe een leerling de dingen graag aanpakt en reikt ook andere benaderingen aan. Noten lezen, op gehoor spelen, improviseren, ontdekkend leren.. …..er zijn vele manieren om muziek te maken en te leren. Het uiteindelijk resultaat telt in de muziek, dus zullen  er ook eisen gesteld worden aan je inzet.: viool leren spelen is een uitdaging die toewijding en tijd vraagt. Meestal vinden de leerlingen de lessen super leuk omdat de docent voor voldoende afwisseling en inspiratie zorgt. Het is ook belangrijk dat je thuis de les herhaalt, zodat de muziek kan gaan stromen! Jonge kinderen (onder de 10 jaar en soms tot brugklas) hebben de hulp van een ouder nodig om thuis de lesstof te automatiseren en een leuke afwisseling te bedenken in het herhalen en verwerken van de lesstof.  Realiseer je als ouder of je tijd en de energie hebt om samen muziek met je kind te maken! Je kan samen op in het leerproces. Reken op 4 x per week een kwartier in het begin, oplopend naar dagelijks 30 minutenEr zijn meerdere voorspeel momenten per jaar waarin je de andere leerlingen en ouders ontmoet.

Als het je lukt regelmatig te oefenen bereik je een basis na (gemiddeld )twee jaar les om mee te kunnen spelen in een ensemble en na (ongeveer) 4 jaar les in een jeugdorkest.

Neem contact met immetonkes@gmail.com voor een kennismakingsles.  Zie ook  tarieven.    Een impressie: