Vioolles voor kinderen

De lessen zijn speels en afwisselend passend bij de leeftijd en interesse van kinderen. We zingen liedjes, klappen ritmes en bouwen de basis viooltechniek stapsgewijs op. Je leert zowel op gehoor spelen als noten lezen. Voor beginners zijn er 7 groepslessen als ‘try out’ mogelijk, bij voldoende aanmelding. De individuele lestijd is wekelijks 30 minuten voor beginnende en 45 minuten voor  gevorderde leerlingen. Vanaf 5 jaar kan je beginnen. 

Het uiteindelijk resultaat telt in de muziek: viool leren spelen is een uitdaging die toewijding en tijd vraagt. Het thuis de les herhalen, zodat de vaardigheden van het ‘korte termijn’ naar het ‘lange termijn geheugen’ opgeslagen worden, vraagt creativiteit van leerling en ouders om het net zo leuk en afwisselend te maken als de les. 

Heb je de wil en energie om samen muziek met je kind hier tijd voor te maken? Het leerproces is voor beide interessant! Reken op 4 x per week een kwartier in het begin. Als het je lukt om regelmatig te oefenen bereik je een basis na twee jaar les om mee te kunnen spelen in een ensemble en na 3 jaar les in een jeugdorkest.

Neem contact met immetonkes@gmail.com voor een kennismakingsles.  Zie ook  tarieven.