Vioolles voor volwassenen

Op volwassen leeftijd kan je nog steeds met viool beginnen.  Iets nieuws leren, je met klank verbinden, je overtuigingen over ‘muzikaal talent’ bevragen. Gun jezelf voldoende tijd en oefening en het voordeel van de twijfel om te onderzoeken wat jouw mogelijkheden zijn! Als beginner is het raadzaam wekelijks les te nemen. 

Wil je het vioolspelen weer oppakken, na een periode gestopt te zijn? Dan zijn de lessen ondersteunend om je vaardigheden op een fysiek gezonde manier weer op te bouwen en te combineren met nieuwe inzichten. Onderwerpen kunnen zijn: hoe te studeren, combineren van weten en horen, voorstellingsvermogen trainen, waarnemen van fysiek contact met klank…wat zijn jouw vragen? Waar zitten hiaten, wat is je ambitie?

Ben je al handig op je instrument en wil je meer creativiteit ontwikkelen in het musiceren? Neem dan een serie improvisatie en muziektheorie lessen om vanuit jouw vragen en interesse je verder te ontwikkelen. Of doe mee met een Samenspel project.

De lessen zijn 60 minuten. Maak een afspraak voor een proefles om te kijken of het wat voor je is. Mail naar immetonkes@gmail.com. Zie ook tarieven.

Reacties:

“Ik had dit al veel eerder moeten doen. In mijn jeugd was vioolspelen iets voor de elite, niet voor ons soort mensen. Nu blijkt dat ik veel muzikaal talent heb om muziek te maken.”

‘De lessen hebben tijdens mijn burn-out een therapeutisch effect gehad. Ik heb nu mijn oude droom verwezenlijkt. Ik ontdek hoe fijn het is om klank te maken.’

“Ik ben gestopt met vioolles toen ik twaalf jaar was. Nu mijn zoontje op vioolles zit wil ik hem thuis helpen en het vioolspelen weer oppakken als hobby om te gaan samenspelen”.

“Ik speel al 30 jaar in amateur orkesten en wil nu eindelijk eens serieus mijn partij leren studeren i.p.v. op gehoor wat mee krabbelen”